zondag 26 februari 2012

Openingsrit Limburgse Liggers + lek nr 5

Vandaag werd de openingsrit gereden van de LiLi met vertrek in Helchteren. Daar had ik mij enkele weken geleden al voor opgegeven, niet alleen om nog 's een toertocht te fietsen en een paar bekenden te zien, maar ook om nog 's wat km's te fietsen. Het was alweer even geleden dat ik nog eens de hele dag in de fiets had gezeten.

Vanmorgen om klokslag 7 in de Strada gestapt en -helaas- met wind mee richting het verre Limburg. Onderweg even een streepje zon gezien, maar hoe dichter ik bij Helchteren kwam, hoe grijzer het werd en tegen dat ik op de startplaats kwam, was het aan het miezeren. Gelukkig stonden daar koffie/thee met vlaai klaar (merci Rik !), zodat de inwendige mens al meteen kon worden versterkt. Het gemiezer ging over in échte regen, maar toen we met een groepje van 19 fietsers even na 10-en vertrokken, hield het op met regenen en hebben we het de rest van de dag droog gehouden. 


Veel prut en vuiligheid op de fietspaden en de wegen onderweg, wat een flink aantal lekke banden veroorzaakte. Recordhouder was Wim D., die onder zijn carbon Quest F-Lites had liggen. Comfortabele en snelle bandjes, dat wel, maar helaas ook snel lek. Bij het aan komen rijden was hij al een keer lek gereden en tijdens de tocht reed hij nog eens 3 keer lek. Niet echt een geschikte "winterband" dus. Zelf hield ik ook m'n hart vast voor de Furious Fred die mij bij achterop ligt, maar die heeft het tijdens de tocht wonderbaarlijk goed uitgehouden, vooral als ik eraan terugdenk waar we overal over -en doorheen zijn gereden. In totaal werden er tijdens de tocht 5 banden lek gereden. 

De middagpauze was voorzien in Selo's Pit Stop in Genk, waar we de vooraf bestelde pasta's met smaak verorberden. Daarna was het weer richting Helchteren, waar nog een drankstop werd gehouden aan brouwerij Ter Dolen. Omdat ik nog terug naar huis moest fietsen en ik ook nog de nacht op moest, heb ik daar afscheid van het groepje genomen en ben ik terug naar huis gereden. Mét wind tegen. Niet de kortste weg (ik had geen zin om over N-wegen te fietsen), maar wel de meest gerichte : via het knooppuntennetwerk recht naar boven richting Neerpelt en daar het jaagpad op. Net voordat ik ter hoogte van Lommel was, hoorde ik de achterband weer zodanig te zoemen dat ik meteen wist hoe laat het was : lekke band, alwéér een klein gaatje in de binnenband. Afijn, ik was blij dat het mij op de terugweg overkwam en niet tijdens de toertocht zelf. Volgende week zou de nieuwe 26" Big Apple binnen moeten zijn in m'n fietswinkel, het wordt hóóg tijd !

Met 185 km op de teller kwam ik thuis aan, snel de douche in en nog wat gegeten, zodat ik nog een uurtje lekker lui in de zetel kon hangen voordat ik naar het werk moest. Al bij al weer een geslaagde dag !

Meer fotoos vind je hier

Geen opmerkingen: