donderdag 30 december 2010

Appelflappenflop ...

Vandaag werd de alternatieve tocht voor de Oliebollen gereden, nl de Appelflappentocht. Jonathan A. had hiervoor ingeschreven en erop aangedrongen van ook mee te rijden, maar omdat ik een watje ben en bij deze prut niet met een open fiets wil rijden, had ik feestelijk bedankt. Ik bood wel aan om met de Strada hem en de andere deelnemers naar het startpunt in Rijen te begeleiden, maar meer ook niet. Dat voorstel werd dankbaar aangenomen.

Vanmorgen nog voor vertrek op Ligfiets.net gekeken naar het aantal inschrijvingen en daar stonden slechts 4 deelnemers op, waarvan er 1 Jonathan A. zelf was. Vanuit mijn woonplaats zouden nog 3 anderen mee komen fietsen, Mireille en Vital van de Gentse Liggers en Michael van de Limburgse Liggers.  Er was om 09.15u afgesproken onder de brug aan het kanaal en een 5-tal minuten later zijn we met z'n 4-en naar Rijen vertrokken. We waren nog maar net de grens over, of we moesten stoppen omdat Jonathan was lekgereden, zowel met z'n voor -als achterband. 


Vele handen maken licht werk ...

Nadat die waren hersteld, konden we verder. Maar nog maar nauwelijks Goirle uit richting Riel hoorde (en zag ik in m'n spiegels) eerst Jonathan met z'n roets onderuit gaan en vervolgens Vital, die vlak achter hem reed. Jonathan was onderuit gegaan op een ijsplek op de baan en Vital kon hem niet ontwijken. Bij het onderuit gaan was Jonathan met z'n hoofd tegen de grond gevallen en hield daar een flinke hoofdpijn aan over. Z'n roets liep ook wat schade op, maar gelukkig niet zo erg dat we niet meer verder konden rijden. Het was toen inmiddels al 10.45u geworden en het was duidelijk dat we onmogelijk het startuur van 11.00u in Rijen zouden halen. Natuurlijk had niemand het mobiel nummer van Toni C. bij zich, zodat we noodgedwongen  naar Dronten hebben gebeld, waar we van Jos H. het nummer van Toni kregen. Die hebben we dan meteen opgebeld en gevraagd van op ons te wachten, wat geen enkel probleem was. 

Omstreeks 11.35u waren we aan de kerk in Rijen, maar nergens een ligfiets te zien. Vreemd .... Ineens kwam Toni naar buiten uit het gebouw naast de kerk en deelde mee dat wij de enigen waren die waren komen opdagen ! Tjeezus !
Ik had onderweg nog gekscherend gezegd dat er misschien wel meer Belgen zouden zijn dan Nederlanders, maar dat bleek uiteindelijk nog zo te zijn ook. Toni was dan ook flink teleurgesteld in z'n landgenoten .... 
We hebben dan eerst wat warms gedronken en toen het groepje van 4 (ik reed zoals afgesproken niet mee) omstreeks 12.00u wilde vertrekken, daagde er nog een lokale (?) ligger op, die alleen maar een stukje wilde meefietsen omdat-ie naar Breda moest. Ik heb ze allemaal succes gewenst en ben lekker in m'n eentje -gelukkig zonder problemen- terug richting BelgiĆ« gereden. 


Niet echt een succes met 4,5 deelnemers,  de Appelflappentocht van dit jaar .....

3 opmerkingen:

simply red zei

Tja, als Nederlander ga ik me nou toch een beetje schamen ;-)

Ik houd trouwens niet van appelflappen, dat was mijn reden....

Groeten,

Paul Dijs

Michael zei

Het was ondanks de lage opkomst een mooie tocht met veel zon,en prachtige besneeuwde landschappen. Appelflappen hebben we niet kunnen eten zowat allewinkels waren dicht in Nederland.

stradaatje zei

Hadden ze op de wekelijkse markt in Rijen ook geen Appelflappen dan ???

Toch jammer dat er niet meer mensen kwamen opdagen ....