maandag 7 mei 2012

LF-onderhoud

Sinds afgelopen jaar ben ik "peter" van een deel van de LF5 route, het stuk tussen Baarle-Hertog en Lommel. Onlangs werd thv de Postelsebaan een nieuw stukje fietspad aangelegd zodat de LF5 daar voortaan anders loopt. Vroeger moest je zelf de nodige bordjes verhangen en/of aanpassen, maar sinds dit jaar loopt er een sociaal project met langdurige werklozen die voortaan die taak onder toezicht van een coördinator uitvoeren. Ik was de afgelopen 2 weken 2 keer tot aan het nieuwe fietspad gereden, om daar alleen maar te kunnen constateren dat er de eerste keer onvoldoende bordjes waren gehangen en de tweede keer de verkeerde bordjes op de verkeerde plaats. Die ik heb ik dan zelf maar verhangen, zo bleef er nog maar 1 bordje over dat moest worden aangepast. Vandaag heeft de coördinator me dan toch eindelijk gebeld om samen ter plaatse te gaan kijken en de nodige aanpassingen te doen.

De Strada heeft sinds het Ligfietstreffen stilgestaan vanwege de problemen met de achteraandrijving. Toch wilde ik het vandaag nog eens proberen en ben ik ermee naar Postel gereden. Ik was nog niet eens in Arendonk of het lawaai achter me begon weer. Gelukkig niet de hele tijd ononderbroken, maar toch met flinke stukken. Het moet écht hoognodig nagekeken worden, zo  blijven rijden is allesbehalve aangenaam. De bus van mijn fietsenmaker is tijdelijk buiten gebruik, dus daar de Strada naar Dronten brengen zit er voorlopig niet in. Gelukkig wil Jan E. hem wel voor me nakijken, zodat ik de Strada as. donderdag naar Zonhoven fiets. Zelf vertrekken we het volgend weekend voor een 12-tal dagen met vakantie naar het Drie Landenpunt, daar heb ik aan een andere fiets meer plezier, lijkt me ;-)

Eenmaal in Postel moest er nog 1 bordje verhangen worden, daar werd dan een stickertje opgeplakt, zodat het huidig traject weer helemaal tiptop in orde is.Zelf heb ik ook al -tig keer gevloekt over onvolledige of incorrecte bewegwijzering, het gedeelte wat onder mijn verantwoordelijkheid valt is nu in elk geval in orde ! 

1 opmerking:

BrandweerQuest zei

Super werk! Dat weet ik/wij op waarde te schatten en te waarderen. Dank daarvoor.
Vorig jaar hebben wij de LF routes Ronde van Nederland gereden. We waren nog vlak bij jou in de buurt. We herkende het Belzenlijnje uit je blog.....

Het zijn geweldige routes om op je gemak te rijden. Niet altijd velomobielbestendig maar alla, we hebben het gered.
In Nederland zijn ze bezig sommige LF routes te laten samenvallen met het populaire knooppuntensysteem. Volgens mij ook een Belgische uitvinding van orgine.
Dat spaart kosten den dubbel werk in onderhoud.