zaterdag 28 april 2012

8e Ligfietstreffen Gentse Liggers.

Het 8e Ligfietstreffen van de Gentse Liggers gaat dit weekend door in Laakdal. Ik had mezelf ingeschreven voor de lange toertocht op zaterdag en dan 's avonds de BBQ, samen met vrouwlief. Helaas is zij ziek, dus ben ik vandaag alleen maar op -en neergereden om de toertocht mee te rijden. Vanmorgen werd ik rond 4u wakker van de regen die met bakken uit de lucht viel, dat beloofde voor de rest van de dag !

Toen ik rond 08.20u in de Strada stapte, regende het nog steeds, dus ging het dekje erop. Eenmaal in Geel hield het druppelen op en toen ik rond 09.45u in Laakdal op de vertrekplaats aankwam, scheen waarempel de zon ! Veel velomobielen dit jaar, waaronder ook verschillende WAW's. Ondanks dat de zon haar best deed en er hier en daar blauwe stukken lucht te zien waren, durfde ik toch niet zonder dekje te vertrekken. Het zo goed en kwaad als het kon onder de voorkant gestopt, met de 2 achterste punten nog net onder de rand kon ik dan toch fietsen als ik m'n knieën wat meer naar binnen deed onder het trappen. Uiteindelijk zou het op een paar druppels na, de hele rit droog blijven. Wel dreigende luchten, maar geen geplens. 

De lekke banden volgden elkaar in snel tempo op : de 1e al na 4 km, op km 8  de 2e en jawel, op 12km de 3e. Gelukkig hield het hierna op, al had niet iedereen zijn dag : op een bepaald moment reed Bert O. met zijn Quest tegen ipv naast een paaltje met een flinke buts tot gevolg ! Vreselijk, de Quest was nog maar nauwelijks 2 maanden oud ! Van binnenuit werd de buts terug uitgedeukt en ondanks het verwrongen frame bleek het nog mogelijk om ermee naar de startplaats te rijden. Zonde !!!Tijdens één van de plaspauzes stond Jan E. met zijn Quest naast me en ik zag dat hij verbaasd naar de punten van m'n dekje keek die onder de voorkant uitstaken. Hij vroeg me of ik zo wel kon fietsen. Niet echt dus. Hij vroeg me of ik de randen wel bovenop de rand van de body had zitten, hetgeen ik beaamde. Hij vroeg me vervolgens waarom ik het deksel niet helemaal naar voren schoof, dan zou het niet meer in de weg zitten. Huh ? Ja, als je het dekje helemaal over de rand van de body naar voren schuift, dan komt het vanzelf klem te zitten en raak je normaal gezien niks meer tijdens het trappen. En warempel : dat blijkt nog te kloppen ook !!! Ja wadde,, hoe lang heb ik de Strada nu ook alweer ? Bijna 2,5 jaar ja. En pas nu weet ik hoe het deksel vooraan opgeborgen kan worden, duuh ! In elk geval : bedankt Jan ! 

Voor de BBQ ben ik niet gebleven, veel zin om te "feesten" met een zieke in huis, had ik echt niet. Toen we waren aangekomen, heb ik nog een korte drankpauze genomen en daarna ben ik weer terug naar huis gereden. Nog voordat ik Geel was, begon het achterwiel weer van zich te laten horen. Ik had Jan E. na aankomst van de tocht even met de Strada laten rijden, en volgens hem is er niks mis met de lagers. Wel vermoedt hij dat er iets met de achterveer is, hij raadde mij aan om die eens uit elkaar te halen. Onderweg naar huis maakte het achterwiel met momenten zo'n herrie dat ik vreesde dat ik niet thuis zou raken, zo erg is het tot op heden nog niet geweest. Ik moet er nu toch écht wel iets aan gaan (laten?) doen. Maar ik ben toch heel thuis gekomen en op de terugweg heb ik geen enkele druppel regen gehad. Soms kan het dus ook al eens meevallen ....

Fotoos vind je hier

3 opmerkingen:

marcel beekmans ( beekie ) zei

geen link geplaatst... zonde van de schade... volgens de website van velomobiel.nl heet de bestuurder...Bert Audenaert

Wim zei

Dat zou ik toch geen buts meer noemen.......man wat een enorm gat........:(

stradaatje zei

Marcel bedankt, tekst is aangepast. Link inmiddels ook, had gisteravond geen puf meer om de fotoos online te zetten ....