woensdag 14 januari 2015

Lekker windje ....

De sterke wind van de afgelopen dagen heeft me er niet van weerhouden om met de Strada te blijven fietsen. Niet alleen woon/werk verkeer, maar ook gewoon een rondje rijden. Dat gaf geen problemen, op het zonneklepje van mijn helm na : door de sterke wind sloeg mijn hoofd een paar keer naar achtereren tegen de muts. Gelukkig is het klepje verwijderbaar, dus rij ik nu tot de wind wat gaat liggen met een helm zonder klep. 

Maar afgelopen zaterdag had ik wel heel onaangename ervaring : 's middags toen ik naar huis fietste van het werk, woei bij het oversteken op een kruispunt ineens mijn dekje weg. Ondanks dat het met 5 van de 7 bandjes was vastgeklit, lag het ineens midden op het kruispunt. Gelukkig kon ik nog op de middenberm stoppen en het dekje oprapen vooraleer het verkeer groen kreeg. Nadien toch maar verder gereden met alle 7 bandjes vastgeklit ! Achteraf kon ik vaststellen dat van het voorste bandje één van de klemringetjes was verdwenen, dus het moet met flink wat kracht zijn gegaan : 


Omdat het de afgelopen dagen bleef waaien, heb ik ook eens 'n keer een stormstrip uitgeprobeerd. Ik had van afgelopen jaar nog een D-isolatiestrip liggen, dus daar heb ik een stuk bovenop de body (tussen koplamp en instapgat) en een wat korter stuk over de muts van de Strada geplakt. En dan een uurtje gaan rijden. Veel verschil met anders merkte ik eerlijk gezegd niet. Maar omdat ik zeker wilde zijn, heb ik hetzelfde traject zónder strip opnieuw gereden. Dat gaf voor mij hetzelfde gevoel : ik merkte nauwelijks verschil en het hoeft er wat mij betreft dus niet op, zo'n stormstrip. Ik weet dat er andere Strada-rijders nu ook met een strip rijden, eens benieuwd wat hun ervaring is ....

4 opmerkingen:

Wim zei

Ook over die Stormstrip zijn de meningen zeer verdeeld.

Ik heb ook al eens gelezen dat het eigenlijk alleen op de staart zou hoeven en dat het op de neus geen nut heeft.

Kees Schouten zei

Ik heb 2 lusjes aan het voorste klittenbandstrookje gemaakt. Aan elk lusje kan ik een touwtje vastmaken wat ik ook weer met een lusje aan de remhendel kan vastmaken. Dat heeft de laatste maand al 2 keer voorkomen dat mijn deksel wegwaaide.
Door de lusjes kan ik de touwtjes makkelijk verwijderen. Ik berg het deksel altijd onder de bovenkant van de Mango op. Toen ik de touwtjes vast aan het klittenband vastmaakte is het een paar keer gebeurd dat het touwtje los ging hangen en door de ketting gepakt werd. Het deskel werd daardoor naar beneden getrokken. Resten van de touwtjes vond ik maanden later terug in de derailleur.

Kees

Wim zei

Goedemorgen Stradaatje,

Ik volg jou ondertussen al een tijdje en uiteraard staat jouw blog ook in mijn bloglijst.

Nou viel het mij opeens op dat mijn blog niet in jouw bloglijst staat.

Als je hier een reden voor hebt, dan is dat natuurlijk prima. Mocht je het gewoon zijn vergeten of er nog niet aan toe zijn gekomen, dan zou ik het fijn vinden als je mijn blog zou toevoegen aan jouw bloglijst.

Alvast bedankt.

stradaatje zei

Wim, je blog is toegevoegd. Eerlijk gezegd hou ik me daar niet zoveel mee bezig, ik hoef ze ook niet persé allemaal te hebben :-p

Af en toe "hooi" ik wel eens in mijn lijst en als er al maanden niet meer iets gepost wordt, haal ik die eruit. Maar meer moet je daar echt niet achter zoeken hoor