donderdag 5 juli 2012

Voorverkenning 2e ijsbollentocht

Aanstaande zondag zal de 2e ijsbollentocht voor ligfietsen worden gereden. Uiteraard niet dezelfde tocht als afgelopen jaar, dit jaar gaat de tocht dit jaar via Nederland naar Lommel en vervolgens weer terug.

Via internet had ik al een route uitgestippeld, maar die moest deze week uiteraard nog eens verkend worden. Tenslotte staan niet alle omleidingen en werken op internet vermeld.

Om me er nog maar eens aan te herinneren in wat voor achterlijk land we leven, kwam ik tussen de bruggen van Arendonk al 2 flinke beschadigingen van het jaagpad tegen. Het asfalt is nog maar amper een half jaar geleden gelegd of nu moeten natuurlijk weeral de bermen tussen het asfalt en het water herschikt worden mbv een kraan. Met het volgende als resultaat : 


En dan verfraait de Scheepvaart zo'n gat door er een hoop grind op te gooien, met volgend resultaat : 


Uiteraard is er al een mail vertrokken richting Hasselt, maar daar zal zoals we intussen al gewoon zijn, niet op gereageerd worden. Acht ja ....

Volgende hindernis was het betonnen fietspad in Retie op de Lommelseweg - Russendorp. Daar werd enkele weken geleden begonnen met de onregelmatige betonvlakken te vernieuwen. Dat was al een tijdje hoog nodig, maar dat moet natuurlijk weer uitgerekend vlak voor het bouwverlof uitgevoerd worden met de nodige hinder vandien. En okee, er staan idd borden die de hinder voor fietsers aankondigen, maar toch .... Ik ga eind deze week nog eens 'n keer kijken en hopelijk is de beton dan al voldoende gehard om er overheen te fietsen. En zal mijn route voor zondag as. kloppen.

Geen opmerkingen: