zondag 8 juli 2012

2e ijsbollentocht.

Vertrek en aankomst van de 2e ijsbollentocht was opnieuw in Arendonk, bij de winkel van de Ijshoren. Heel wat afmeldingen de afgelopen dagen, daar zal het slechte weer dat voor vandaag was aangekondigd wel voor iets tussenzitten zekerst .... Toen ik vanmiddag richting Arendonk vertrok, regende het lichtjes, stond er flink wat wind en voorspelde de lucht niet veel goeds. Ondanks het slechte weer daagden er toch 9 fietsers op, met zelfs een deelnemer die helemaal vanuit Breda was komen fietsen. 2 roeifietsers, 3 open liggers en 4 velomobielen.

Van de Limburgse Liggers waren alleen maar Ivo en Peter naar Arendonk afgezakt, dat viel wat tegen in die zin dat ik op verzoek van de Limburgse Liggers de datum van de tocht had verlegd omdat het anders niet in hun agenda paste. Ach ja ....


Toen we in Arendonk vertrokken, druppelde het nog maar eenmaal de grens met Nederland over, begon zowaar de zon te schijnen. We hielden het helemaal droog tot aan de tussenstop aan ijsboerderij  de Weteringshoeve
waar we op een bepaald moment moesten schuilen voor een flinke regenbui.Ook tijdens de 2e helft van de tocht heeft een paar keer gedreigd, maar regen hebben we niet gehad tot we terug in Arendonk waren. De hele rit bleef het flink waaien, maar de enige vrouwelijke deelneemster kon op hoffelijke hulpmotors rekenen om de tocht zonder problemen uit te rijden.  
Volgens mij net geen 70 km op de teller, veel geluk gehad met het weer en achteraf alleen maar positieve reacties op de tocht zelf. Voor meer moet je het niet doen, toch ? 

Geen opmerkingen: