dinsdag 12 juni 2012

Montage gps

Ik fiets nu al een paar weken met de Montana 600, zowel in de Strada als op m'n andere fietsen. Omdat ik het in de Strada kwa montage vrij simpel wilde houden, heb ik het gewoon met klittenband geprobeerd. De standaard gps-fietshouder van Garmin bestaat uit 2 delen die met 4 schroefjes op elkaar zijn bevestigd. Als je die losschroeft, kun je de bovenste helft (dat gedeelte waar de gps in moet) scheiden van de onderkant waar de beugel van het stuur aan vast moet worden gemaakt. Die bovenste helft heeft een rechte achterkant, waar je perfect klittenband op kunt plakken.
Op de rechterwielkast gewoon zachte klittenband geplakt en na een keertje of 2 rijden, had ik de positie gevonden waarbij je de gps het makkelijkst ziet tijdens het rijden. Ondanks de waarschuwingen dat bij felle zon het scherm slecht zichtbaar zou zijn, heb ik die ervaring eiglijk niet. Als je het scherm van de Montana 600 op 100% zet, is de zichtbaarheid meer dan voldoende. 

Aanvankelijk was ik nog sceptisch over deze bevestiging, omdat de gps met houder nogal redelijk vertikaal is bevestigd. Het is ook niet echt een lichtgewicht te noemen vergeleken met sommige andere modellen, maar totnogtoe houdt de combinatie prima. Ik heb inmiddels al op voldoende slechte wegen gereden om er gerust in te zijn dat de gps niet naar beneden dondert. Navigeren van A naar B geeft totaal geen problemen, ik heb bij de gps de Citynavigator kaart bijgekocht en dat voldoet voorlopig nog wel. Bedoeling is uiteraard om er ook specifieke fietsroutes mee te gaan rijden en daarvoor zal ik me eens moeten gaan toeleggen op Basecamp, het navigatieprogramma van Garmin. Maar dat wordt een ander paar mouwen ....

4 opmerkingen:

Marc zei

Op dezelfde manier heb ik de houder (Brodit) voor mijn smartphone 23.000 km geleden ook vastgeplakt met klittenband aan de rechter wielkast. Goede ontvangst in de (glasvezel) Quest, prima afleesbaar en bedienbaar, (nog) niet ervan af gevallen.

Quezzzt zei

Ik ben ook bezig geweest met fietskaarten, een garmin en basecamp, misschien heb je er wat aan : http://s098.blogspot.nl/2012/05/fietsnavigatie-hoewel-de-meeste.html

Bicky zei

idem hier, mijn smartphone hangt ook zo vast.
In begin bleef de klittenband wel niet zo goed hangen maar een beetje extra lijm heeft het probleem opgelost.

Om te navigeren gebruik ik een montage op mijn stuur:
http://bickyenzijnfietsen.blogspot.be/2012/04/gratis-fietsnavigatie.html

Mark zei

Ik heb mijn telefoonhouder op die manier ook zitten, ook rechts op de wielkast en ook met klittenband. Blijft prima op zijn plek. Alleen tegen omslaan met fiets en al kan het niet zo goed.