zondag 10 februari 2013

Strada 3 met vakantie ...

Gisterochtend heb ik de Strada naar Zonhoven gebracht, waar hij een paar weken zal blijven staan voor onderhoud. Om 07.30u bij -4° vertrokken en even voor 10.00u was ik bij Jan E. Onderweg enkele keren een dreigende sneeuwlucht gehad, maar toch droog aangekomen (alleen maar koude tenen).
Jan gaat een paar dingen voor me nakijken : 

1. remkabels. De huidige buitenkabels zijn op een paar plaatsen doorgesleten (op de plaats waar ze uit de wielkast komen + beneden aan de kruiskoppeling van het stuur) en zullen worden vervangen.

2. stuurkabeltje. Dat zal eindelijk gemonteerd worden zodat het stuur kan blijven "hangen" tijdens het fietsen. Ik ben echt eens benieuwd hoe dat zal rijden !

3. voorste veerpoten. Vooral de rechter veerpoot maakt de laatste maanden flink wat herrie tijdens het rijden (een soort van gebonk bij de minste oneffenheid). In het verleden kon ik dat oplossen door er 1 of 2 keer per jaar een paar druppels olie in te laten druppelen, maar dat hielp de laatste tijd niet meer. De veerpoten zijn totnogtoe ook nog niet uit elkaar gehaald, dat gaat nu ook gebeuren. Ik heb totnogtoe iets van een 21.500km met de Strada gereden, dus misschien wordt het ook wel hoog tijd ....

Tot de Strada klaar is, zal het behelpen worden met één van de bukfietsen. Wat gisteravond toch weer nuttig bleek, omdat er zoveel sneeuw was gevallen dat ik met de Strada flink wat moeite zou hebben gehad om thuis te geraken.

Geen opmerkingen: