woensdag 13 februari 2013

... en weer thuis !

Eergisteren ontving ik al een tekstberichtje van Jan dat de Strada klaar was. Nou moe, dat is snel ! Hij was van plan om met de Strada tot bij mij thuis te fietsen, maar omdat hij wat verkouden was en de trapas in mijn Strada te kort voor hem staat, werd de Strada afgelopen maandag met de bestelwagen netjes aan huis gebracht. Over service gesproken ;-) !

De veerpoten werden nagekeken, maar daar was niks bijzonders op aan te merken. Geen mankementen en alles zat nog goed in het vet. Wel heeft Jan de (dunne) olie die ik er in had laten druppelen, eruit verwijderd en vervangen door iets dikkere olie, dat zou beter zijn. Hij heeft zelf nog een proefritje gemaakt en kon niks bijzonders horen, dus zal het wel okee zijn.

De remkabels werden ook vernieuwd, en Jan heeft een nette oplossing gevonden om het verder inslijten van de veerpoten te voorkomen : 
Dit alles maakte dat ik gister al opnieuw met de Strada naar het werk kon en inderdaad : de herrie van de rechter veerpoot was weg. Ik weet niet of het alleen maar aan het vervangen van de olie ligt, maar het is in elk geval flink verbeterd.

Het stuur hangt nu ook -letterlijk- aan een draadje, al moet ik nog even zoeken naar de juiste hoogte. Ik heb nu een klein schroevendraaiertje in de Strada liggen om de kabel fijn te tunen, dus dat komt vanzelf wel goed. 

1 opmerking:

Wim Schermer zei

Dag Strada 3,
Dit bericht was toch al eerder geplaatst?
Groeten,
Wim