donderdag 20 december 2012

Winterband

Ondanks dat we nog maar één winterprikje hebben gehad, heb ik vandeweek toch maar eens uitgekeken naar een andere achterband. De huidige Schwalbe Big Apple doet het prima, ook als er een beetje sneeuw ligt. Als je de bandendruk niet te hoog houdt en er ligt geen pak sneeuw, valt er prima mee te rijden. Het was iets anders bij glad wegdek, dan trapte ik af en toe wat door. 

Vorige winters heb ik een band met groffer profiel gebruikt, zoals oa de Schwalbe's Furious Fred, maar mijn normale woon/werk traject is alleen haalbaar als er niet teveel sneeuw ligt. Op de jaagpaden wordt niet gestrooid, dus bij teveel sneeuw kan je eender welke noppenband leggen, rijden is dan kwasi onmogelijk. Kort samengevat komt het erop neer dat als er teveel sneeuw ligt, de velomobiel in de garage blijft staan. Omdat ik best tevreden ben over mijn huidige band, wilde ik er niet teveel van afwijken. Nu heeft Schwalbe sinds dit jaar de Big Ben, wat eiglijk een Big Apple met bobbeltjes is. Opnieuw een vette 26 x 2.35, dat rijdt zo lekker comfortabel.


Ik had ook een Michelin Protek Max binnenband bij de Big Ben besteld, maar die heb ik (nog) niet gebruikt. Ik vond de binnenband nogal zwaar en totnogtoe heb ik het met de standaard binnenband redelijk goed gered. Ook gaat deze binnenband maar tot maatje 2.30, maar ik weet niet of die 0.05 extra een probleem zou kunnen geven. De toekomst zal het leren. 

2 opmerkingen:

BrandweerQuest zei

Mmm...interessant concept, Big Appel me rillen.
Als nou het Big Appel profiel met lamelen en zachtrubber gedaan werd? Dat gaat op een auto winterband lijken.
Ben benieuwd of deze Big Ben gaat bevallen.

De 26 inch Greenguard bevalt maar zo-zo. Zwaar.
De 20 inch Greenguard zijn prima winter voorbanden. Mijn Supreme ben ik ook niet ontevreden over. Vooral als fietsbel. Men hoort mij aankomen door profiel geroffel, niet door het luiden van mijn bel.....

stradaatje zei

De Big Ben zoemt ook een beetje, net alsof je met een elektrische fiets rijdt ;-)
Dat het nu maar weer snel gaat vriezen, kan-pas écht getest worden !