zondag 30 december 2012

Remleidingproblemen

Eerder deze week merkte ik dat de Strada naar rechts trok bij het remmen. Dat is nieuw, want totnogtoe bleef de fiets mooi recht bij het afremmen. Eergisteren op het werk (waar de garage wél droog en warm is) had ik het linkerwiel eraf genomen, de trommelrem eens goed schoongemaakt en een drupje olie op de scharnierpunten gedaan. Het klemboutje had ik een beetje verplaatst, zodat ik de verstelbare boutjes bovenop het stuur weer maximaal kon benutten voor de fijnafstelling. Onderweg terug naar huis bleef de Strada weer netjes recht bij het remmen. Maar toen ik gisteren de Strada in de garage zette, hoorde ik het linker voorwiel aanslepen. Toen ben ik maar eens verder gaan kijken. En toen ontdekte ik toch wel vreemde dingen : de remkabel links vooraan was met een tiewrap aan de veerpoot vastgemaakt en had in die veerpoot al een flinke groef gemaakt. Ook heeft de linkerkabel al een flinke hoek uitgesleten in het gat waar de kabel naar buiten komt. En verder was ook het kabeltje van de sensor van de km-teller ook al flink beschadigd : 

 
Foute boel ! Dan maar eens rechts gaan kijken, daar was de rembable niet vastgemaakt aan de veerpoot, maar bleek de veerpoot toch ook al ingeslepen te zijn : 


 Het zal dus zowieso een nieuwe set remkabels worden, dat is duidelijk. Voor zover mijn gezond verstand met vertelt, moeten de kabels dan ook zonder aan de veerpoot vastgemaakt tot aan de trommelrem doorlopen. Probleem links is dan alleen dat de remleiding tegen het draadje van de sensor zit, dus zal het daar toch op de één of andere manier van moeten worden weggeleid. Dat wordt weer mailen naar Dronten ! 2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Stradaatje, je kan ook eens een kijkje nemen op volgende site. www.emvelomobiel.be
velomobiel.nl opent een officiëel bijhuis in België en wel in Dilsen-Stokkem meer bepaald in de deelgemeente Elen. Mijn collega en Quest rijder opent per 1-1-2013 zijn zaak gespecialiseerd in velomobielen. Etienne heeft een week stage gelopen in Dronten en is zeer op de hoogte van ligfietsen en van fietsen in het algemeen. Een aanrader voor velonauten! zeker omdat dit in de grensregio NL-BE-DE een welkome zaak is en wij voor onderhoud en onderdelen nu geen 250km meer moeten rijden. Groeten, Marc Strada 38

stradaatje zei

Hey Marc, ik heb ervan gehoord, en volgens hun website gaan ze "in januari" open. Ik zal daar zeker eens passeren, ik denk dat mijn veerpoten vooraan zo onderhand ook eens uit elkaar moeten en daar begin ik liever niet zelf aan.

Wat de remleidingen betreft, dat wil ik eerst proberen zelf op te lossen ....