zondag 3 juni 2012

Trike en velomobieltreffen

Afgelopen zaterdag ging in het Limburgse Opoeteren voor de 2e keer het trike en velomobieltreffen van de Limburgse Liggers door. Uiteraard was er een toertocht waar ik aan zou deelnemen, vrouwlief zou overdag helpen in de keuken (lekker stereotiep). Om niet zaterdagochtend heel vroeg te moeten vertrekken, hadden we in Genk een B&B vastgelegd voor vrijdachnacht. Vrijdag was ik zelf nacht af van het werk, dus in de namiddag lekker op het gemak naar Genk gefietst. Via het jaagpad tot in Neerpelt en vanaf dan een route die ik had uitgeteld via de knooppunten. Zalig weer en een nog zaliger route, ja, Limburg is toch echt wel hét fietsland bij uitstek ! Vrijdagnacht heerlijk geslapen en na een uitgebreid ontbijt richting Opoeteren. Alweer via de knooppunten, wat maakte dat ik als laatste op de plaats van het treffen aankwam, nog net op tijd voor de groepsfoto. 


In totaal  waren er 21 deelnemers, waarvan "slechts" 2 trikes. Het viel mij op dat er dat er opvallend veel Questen en Strada's rondrijden in Limburg ! En wat mij verder ook nog is opgevallen : wat is een blauwe Strada mooi (Strada nr 8 was er ook) !!!


De toertocht van 100 km werd in 2 stukken gereden : 's middags kwamen we terug aan op de plaats van vertrek waar we konden aanschuiven voor spaghetti. In de namiddag werd speciaal voor mij (?) halt gehouden bij een ijsboerderij, waar we lekker (en een grote portie) ijs hebben gegeten. Ook tijdens de toertocht zelf bleef ik mij verbazen over de mooie fietsroutes in het Limburgse landschap, toch wonderbaarlijk dat er zo dicht bij huis zoveels moois te fietsen valt ! 's Avonds was er een lekkere BBQ, waarbij nog wat werd nagepraat en geleuterd over allerlei onderwerpen, al ging het hoofdzakelijk over ligfietsen.  Al bij al opnieuw een geslaagde dag en de afwezigen hadden alweer dik ongelijk !

Na lekker gesmikkeld te hebben (niet teveel, want ik moest nog fietsen), ben ik gisteravond rond 20.30u terug huiswaarts vertrokken (opnieuw via knooppunten tot aan Kleine Brogel) waar ik net voor middernacht aankwam. Met net geen 300km op de teller sinds vrijdachtnamiddag, dat kan weer een beetje tellen ;-)

Meer fotoos vind je hier  

Geen opmerkingen: