dinsdag 29 november 2011

Nieuwe voorbanden

Ze lagen al sinds januari dit jaar in de kast te wachten, maar nu liggen ze er eindelijk op : een nieuw setje VREDESTEIN Perfect Moirées ( maat 20 x 2.10 ). De huidige PM's zijn na iets meer dan 14.500km nu écht wel op, op één van de twee is de onderlaag al een tijdje zichtbaar.
De Perfect Moirée is een zalige band, lekker dik en zeker lekbestendig. Eergisteren bemerkte ik tijdens het naar het werk rijden dat de rechtervoorband lek stond, maar ik ben er toch nog mee op het werk geraakt. Dat maakt in totaal lek nr 6 voor de beide banden; gelet op de afgelegde afstand durf ik echt wel te spreken over uiterst lekbestendig. En wat de sporing van de Strada betreft, daar maak ik me ook niet echt zorgen over ;-)

Het omleggen van de PM's is niet simpel, mijn trucje is om de randen van de band wat in te wrijven met Dreft (of iets gelijkaardigs), vervolgens de band tot 8,5 bar op te pompen (méér geeft mijn compressor niet, ondanks dat die tot 11 bar zou moeten kunnen). Als ze dan nog niet zijn goedgeplopt, laat ik ze een nachtje staan, dan zitten ze de dag erna mooi om de velg.

3 opmerkingen:

FAW319 zei

Wow! Respect. Dat is een gigantische afstand om met een setje banden af te leggen... Met de smalle variant op mijn FAW haalde ik een derde van die afstand.

Wim zei

Wat een enorme afstand met één set banden.

Ik wist niet dat er banden waren waar je zulke afstanden mee kunt afleggen.

stradaatje zei

Dat was bij mij ook zo toen ik nog met de Alleweder reed hoor. Kwestie sporing zijn deze 2 velomobielen écht niet te vergelijken ....