dinsdag 12 oktober 2010

Schuilpaddestoel ....

Vandaag was het weer zo'n zalig hersftweertje : zonnig, winderig en een hoop bladeren die van de bomen vielen. Ideaal velomobielweer, dus trok ik er deze namiddag op uit met de Strada. Via Arendonk naar Reusel, Hooge Mierde, Casteren, Vessem, Middelbeers om zo via Hilvarenbeek terug naar huis te fietsen.
Langs het fietspad in de buurt van Vessem, kwam ik weer een schuilpaddestoel tegen. Die heb ik de laatste tijd wel meer gezien, hier net over de grens in Nederland. Ik weet niet of het iets Brabants is of niet, maar het ziet er wel grappig uit en ik kan me voorstellen dat het best aardig schuilen is als je als fietser wordt overvallen door een buitje -niet dat wij velomobielrijders daarvoor onder zo'n ding gaan staan schuilen, maar toch ;-).
Op het bijgeplaatste bordje staat vermeld :

"Fladderiep geplant door wethouder H.P. Goossens op 17 december 2009
geschonken door landschapsambassadeurs Kempenland"

Aanvankelijk dacht ik dat zo'n paddestoel dus Fladderiep wordt genoemd, maar na dit even op Google te hebben ingetikt blijkt dit wel degelijk een boomsoort te zijn. Het kleine boompje net achter de tekstplaat zal nog flink moeten groeien, want Fladderiepen worden tot 35m hoog (en dan kan je er misschien ook best wel onder schuilen voor wat regen). 
Nog wat verder zoeken, leert me dat de paddestoelen (officieel schuilhutten genoemd) zijn neergeplant in Bladel, Bergeijk, Eersel, en Reusel-de-Mierden. Ze maken deel uit van het Land van de Zaligheden, een netwerk van wandel en fietsroutes in het zuiden van Brabant. Leuk initiatief toch ?  

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Toen ik een paar weken geleden door Duitsland fietste kwam ik ook vaak van dit soort huisjes tegen. Alleen waren die aan de zijkant soms wel iets meer beschut. Ik vind het op zich wel een goed idee. Maar aan de andere kant... hetregentbijnanooit.nl ;-)

stradaatje zei

Tja, ik weet dat in de Eiffel die schuilhutjes al jaren bestaan, het zijn meestal ook echte "hutten".
Toch vind ik het wel wat hebben, zo'n paddestoel ...