maandag 12 december 2016

Proefrit in Dronten II

Een week na onze eerste proefrit, kregen we een mail dat de nieuwe proef-QuatttroVelo was aangekomen. Afgelopen zaterdag dan maar van de nood een deugd gemaakt en de Strada naar Dronten gebracht voor herstelling en ineens een nieuwe proefrit gemaakt met een spliksplinternieuwe QV. Die heeft een hele speciale kleur (Renaul Clio rood ofzoiets), maar Allert had onthouden dat Jan en ik niet zo enthousiast over de afdakmuts waren en had speciaal voor ons een gewone muts gemonteerd (vandaar het kleurverschil). Nadat ook de voetgaten waren groter gemaakt (we kwamen weer met onze hielen tegen de rand) vertrokken we met z'n twee opnieuw richting Ketelmeer.


Nu we niet gekunsteld moesten trappen, konden we eindelijk eens doortrekken  en dat ging goed. De QV is op rechte stukken duidelijk sneller dan de Strada en volgens ons nét iets trager dan de Quest. Maar omdat je in de bochten niet of nauwelijks moet inhouden met de QV, zal hij uiteindelijk wel even snel zijn. 
Wel maakt de aandrijving van de QV meer herrie dan die van de Quest. Niet dat dat storend is, maar het viel ons allebei op. Allert had ons voor vertrek al gezegd dat er aan de binnenkant van de beschermkap van de aandrijving isolatie komt om dat tegen te gaan, dus dat komt wel goed.  

Bij de eerste wissel stapte Jan met een brede grijns uit de QV, toen ik er even later mee reed, snapte ik ook waarom. Deze reed stukken beter dan de fiets van Allert en na afloop hadden we allebei zoiets van : goed dat we dit nóg 'n keer hebben gedaan. En in tegenstelling tot de eerste keer hadden we nu wel zoiets van : ja, dit rijdt lekker !

Op de terugweg naar huis de hele rit zitten babbelen over de voor -en nadelen van de QV. Jan twijfelde nog, maar voor mezelf had ik het eiglijk al uitgemaakt : ik wil er één ! Jan is er intussen ook uit, we hebben er allebei één besteld.

Moeilijkste keuze zal die van de kleuren zijn. We vinden allebei dat de QV het mooist is met 2 kleuren, maar dewelke, daar hebben we nog een paar maanden tijd voor ....

7 opmerkingen:

Piet zei

Gefeliciteerd met de aankoop, zal ongetwijfeld goed bevallen! Levertijd is ongeveer een half jaar? Er staan ongetwijfeld mensen hoger op de lijst die een top met "knieënbulten" nodig hebben en dat duurt nog een tijd voor die er is.

Wim zei

Leuk, gefeliciteerd.

Het is een prachtige fiets.

Paul van Roekel zei

Je weet toch waar je die kleuren kunt uitproberen ;-)
http://www.paulvanroekel.nl/specials/colourmyvm/

Mark Cox zei

Neem maar niet rood-wit, dat wordt te verwarrend op fietsvakanties :p Ge hebt de mijne waarschijnlijk ook zien blinken dan?

stradaatje zei

Levertijd is minstens 10 maanden nu, volgens Allert. We zullen wel zien, het is niet dat ik intussen niet kan fietsen he ;-)

stradaatje zei

@Paul : ja, die link kende ik al, toch bedankt !
@Mark : jouw fiets was klaar, op de velgen na. Die was kennelijk geleverd met blauwe velgen en dat wilden ze in Dronten nog even rechtzetten

De Bobslee zei

Proficiat! Jullie testrit ervaringen komen goed overeen met de mijne, ook ik vond de QV duidelijk sneller dan m'n Strada, en moest niet lang nadenken, na terugkomst bij Allert er gelijk een besteld....Nu maar hopen dat ie klaar is in juni.......