woensdag 29 juni 2016

Fietsvakantie Denemarken

Morgen is het zover, dan vertrekken we op fietsvakantie. Dit jaar gaan we naar Denemarken. Naast 3 "oude" bekenden rijden er dit jaar 2 extra fietsers mee, Maarten V. en Patrick V., wat maakt dat we met 6 velomobielen onderweg zullen zijn. Van die 6 zullen er 4 pas in Denemarken zelf fietsen (wat 'n wátjes !), alleen Mark C. en ikzelf fietsen vanaf thuis naar Denemarken en terug. 
De afstand naar Padborg (waar de eerste overnachting met het clubje van 6 is en de eiglijke fietsvakantie begint) is 630km en we zoeken die afstand in 3 dagen te overbruggen. Dat wordt 13 dagen na elkaar fietsen waarvan 6 dagen > 200km, dat heb ik nog nooit eerder gedaan en dus eiglijk best wel spannend !

Bij voorgaande fietsvakanties sliepen we altijd bij Vrienden op de Fiets, maar in Duitsland en Denemarken is dat veel beperkter, zodat we deze keer ook zelf slaap -en toiletgerief zullen moeten meesjouwen. Komt daarbij nog dat we nu bijna dubbel zolang onderweg zullen zijn dan anders, dat betekent dus ook meer spullen in de Strada. Ik dacht aanvankelijk dat het wegbergen het grootste probleem zou zijn, maar dat viel eiglijk best mee. Alleen wil ik niet weten hoeveel totaal gewicht de Strada nu heeft !

Zoals gewoonlijk heeft Mark C. de routes berekend en hoeven we niks anders te doen dan hem en/of onze gps te volgen, luxe !

Na wat gepieker heb ik toch besloten van de Shredda's vooraan te vervangen door Big Apples (de RaceGuard versie). Die lopen wel niet zo licht, maar zijn toch wat meer lekbestendig. Lekke banden helemaal uitsluiten is uiteraard niet mogelijk, maar je 'n beetje indekken kan m.i. ook geen kwaad. En het idee dat je banden wat beter lekbestendig zijn, helpt mss ook wel ;-)

Of het allemaal is meegevallen, lees je op de volgende post.
Tot over 2 weken !

4 opmerkingen:

Wilco Pompert zei

Een goede reis allemaal, leuk! Veel plezier!

Wilco

Belle zei

Hele goede reis en veel plezier!

Belle zei

Heel veel plezier in Denemarken en goede reis!

marcel beekmans zei

heeeeeel veel plezier denenmarken is erg leuk
vooral de eindloze grindbakken die je vast wel gaat tegenkomen