zondag 7 juni 2015

5e Velomobieltreffen Limburgse Liggers

Afgelopen vrijdag met een ingeladen Strada richting Genk vertrokken, want zaterdag had daar het 5e Velomobieltreffen plaats. Het was lekker warm onderweg (+30°), dus ik was maar wát blij toen ik merkte dat de gps mij door het centrum van Peer stuurde, want daar zit een Leonidas met lekker ijs !

Een dikke 2u en 3 kwartier nadat ik thuis was vertrokken kwam ik in Genk aan. Ik had opnieuw gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in een kamer van het internaat te overnachten. Scheelt niet alleen gewicht en plaats in de fiets, maar waarom zou je tent ed. meesleuren als er een bed met matras ter beschikking is ? Na het douchen en het avondeten nog lekker zitten kletsen over velomobielen  en daarna op tijd naar bed.

Bij het vertrek zaterdagochtend was het aanvankelijk grijs weer, maar dat veranderde gelukkig vrij snel. 


In totaal vertrokken we met 15 velomobielen, met vanalles wat : Quests, Alleweders, Mango, Strada's, een WAW en een DF. Eén van de Alleweders maakte de hele rit zoveel herrie, echt niet normaal. Ik verwachte dat-ie elk moment uit elkaar kon vallen, maar dat gebeurde dus niet. Dat heb ik bij mijn Alleweder nooit gehad ! 

's Middags terug naar de vertrekplaats om aan te schuiven voor spaghetti en daarna de rest van de tocht gereden. Halverwege halt gehouden op het Dussartplein in Hasselt voor een terrasje, waar we uiteraard de nodige aandacht trokken. Wat wil je ook, met zo'n trosje velomobielen ;-)


Daarna ging het richting Winterslag waar er -speciaal voor mij !- nog werd gestopt aan een ijssalon. Nadat we daar de innerlijke (zoete) mens hadden versterkt, kwamen we weer aan het vertrekpunt aan. En daar stopte het treffen voor mij, want voor mij was het tijd om naar huis te rijden omdat ik nog moest gaan werken. De BBQ heb ik dus moeten missen :-(

De opkomst was lager dan de vorige edities, maar waar dat aan ligt, weet ik ook niet. Organisatie was zoals we intussen gewoon zijn, prima geregeld. Aangenaam gezelschap, prettige lokatie, ideaal weer, lekker eten,kortom : de afwezigen hadden (alweer) ongelijk ....

Geen opmerkingen: