maandag 5 mei 2014

1e Fietsstraat in de regio Turnhout

Vandaag werd in Turnhout de eerste fietsstraat van de regio feestelijk geopend. In 2013 had de lokale afdeling van de Fietsersbond Turnhout samen met enkele andere lokale organisaties de actie Turnhout Trapt het Af opgezet, waarbij vrijwilligers werd gevraagd om een half jaar hun fiets-kilometers bij te houden. Wanneer de 100.000km zou worden bereikt, zou de stad Turnhout een tegenprestie leveren. De actie was een succes (er werd 155.000km bij elkaar gefietst) en één van de autoluwe straten van Turnhout (de Apostoliekenstraat) werd in gezamenlijk overleg gekozen om als eerste fietsstraat te fungeren. 


Met enkele schoolklassen werd de fietsstraat na een openingsspeech van de Schepen van Mobiliteit ingereden, onder een stralend zonnetje. Hopelijk het begin van meerdere fietsstraten !En nu maar hopen dat de automobilisten zich in de fietsstraat een beetje aan de regels van het spel houden, maar dat zal nog een ander paar mouwen worden, vrees ik ....

1 opmerking:

CapoJan zei

Ik ben benieuwd. In Gent lukt dat alvast niet zo goed. Daar wordt één van de twee fietsstraten als een sluipweg gebruikt. Het hangt dus evengoed van het algemene mobiliteitsbeleid af.