vrijdag 12 augustus 2011

Mini-escorte

Een paar dagen geleden kreeg ik een mail van Quesjer dat hij nog eens naar z'n moeder in België trok met de fiets. Hij zou overnachten in Tilburg en daarna verderrijden naar het zuiden, of ik geen zin had om een stukje mee te fietsen. Dat kwam deze keer goed uit, ik moest vandaag pas om 13.00u beginnen werken, dus kon het makkelijk voordien. 

Paulus had laten weten dat hij rond 08.00u de deur uitmoest omdat zijn gastheer dan ook naar het werk moest vertrekken. Ik stond al om 07.50u aan het begin van het Bels Lijntje aan de Bredaseweg in Tilburg. Rond 08.15u kwam Paulus aangereden en zijn we afgezakt naar het zuiden. Hij vertelde me onderweg dat hij altijd het Bels Lijntje volgde tot in Turnhout en dan met de GPS verder reed tot in Herentals om zo richting Aarschot te rijden. Dat deden we vandaag dus niet : in Alphen hebben we het Bels Lijntje verlaten en zijn we via Baarle-Nassau en Ravels naar Oud-Turnhout en Kasterlee gefietst en dan naar het kanaal richting Herentals in Geel-ten-Aard. Véél gerichter. Bij het kanaal in Geel-ten-Aard ben ik teruggedraaid, verder kon Paulus het wel vinden, want daar was hij weer op bekend terrein.

Inmiddels al iets meer dan 100km gereden met de SCHWALBE KOJAK als achterband en dat rijdt niet slecht. Maar het ziet er niet uit (het lijkt zo'n dun bandje vergeleken met de GEAX) en kwa comfort kan de KOJAK ook niet tippen aan de GEAX. Ik mis de GEAX zo erg dat ik hem er terug op wil hebben. Via mail heb ik vanuit Dronten vernomen dat ik evt gaten kan gaan bijvijlen om de achterbrug ook vertikaal bij te stellen, maar daar begin ik zelf liever niet aan. Ook is de achtervering nog niet echt 100% in orde.
Er zal weinig anders opzitten dan de Strada nog eens 'n keertje naar Dronten te brengen, maar dat zal iets voor één van de volgende weken worden, als ik wat meer tijd heb ....

Geen opmerkingen: