zondag 14 februari 2010

Brabantse Heuvelroute

De tip die Bas Dekker me onlangs gaf, blijkt te kloppen, want sinds ik het binnenventiel met een tangetje heb vastgedraaid, blijft de band lekker hard, gelukkig maar ! Kunnen er eindelijk nog eens wat km's met de Strada gemaakt worden. 

Om wat meer volk naar toertochten te krijgen, is er op het forum van de Gentse Liggers afgesproken om dit jaar als soort van proef om de 2 maanden in een andere (Vlaamse) provincie een toertocht te organiseren. Vandaag was het de beurt aan Jonathan,  die een tocht had georganiseerd in het Brabantse. Dat er niet veel deelnemers zouden zijn, stond al vast. Het weer was er niet echt naar, Brabant is wat heuvelachtig en ook werd vandaag de eerste indoorwedstrijd gereden ....

Vanmorgen rond 09.30u ben ik vertrokken richting Messelbroek en net op dat moment begon het te sneeuwen. Onderweg lag er dus een dun laagje wit op de wegen en de fietspaden, maar niet zodanig dat dat voor enig ongemak zorgde. Rond 12.20u was ik bij Jonathan, waar Vital al was gearriveerd. Wat later daagden ook Evert en Mireille op, zodat we rond 13.00u konden vertrekken. In totaal was de tocht iets van een 55 km lang, met halverwege een tussenstop waar we een lekkere dame blanche -zonder slagroom- hebben gegeten. Het bleef de hele tijd sneeuwen, maar echt last hebben we daar niet van gehad. Vooral de eerste helft van de tocht moest er flink wat geklommen worden. Dat de provincie Brabant heuvelachtig is, hebben we aan den lijve  ondervonden.

Iets na 17.00u waren we terug in Messelbroek en stond de tafel al gedekt, want Sandra, Jonathan's vrouw, had voor spaghetti gezorgd.  M'n buik nog lekker rond gegeten, want ik moest nog terug naar huis fietsen. Tot Aarschot ging dat goed, maar toen ik daar het fietspad richting Herentals opdraaide, lag daar een flink pak sneeuw op. Ik kon met veel moeite amper 23 km/u op de teller krijgen, dat schoot natuurlijk ook niet echt op ! Gelukkig was de sneeuwlaag in Herentals niet meer zo dik en ging het weer wat harder. Moe maar voldaan thuis aangekomen, met wel minstens een kilo aangevroren sneeuw in de wielkasten van mijn Strada. Maar dat smelt vast nog wel een keer ....


Onderweg naar de tussenstop ....

2 opmerkingen:

Evert zei

Leuke post, ik kan het niet laten om even te reageren op de foto:
Oei, hangt mijn tas altijd zo scheef, da's geen zicht ;).

stradaatje zei

Dat soort van tassen gaat altijd scheef hangen, maar so what. Je kunt er je spullen in kwijt, dat is toch het belangrijkste, niet dan ?