woensdag 12 mei 2010

Fietskaarten

Vandaag in de aanbieding in de Aldi in Nederland : fietskaarten op schaal 1:50.000. Omdat mijn ANWB fietsatlas al dateerde van 2003 en daardoor niet meer echt uptodate was, ben ik vanmorgen naar Baarle-Nassau gereden om in de Aldi fietskaarten te gaan kopen. Lekker grote schaal en ook de fietsknooppunten erop, zo kan ik er weer een tijdje tegen. 


Bijna heel Nederland in 12 kaarten

In verband met het lekken van het dekje van de Strada, had ik een mailtje gestuurd naar Dronten. Ymte antwoordde mij het volgende :

Het deksel zelf van de strada zelf zal niet lekken, ook niet bij de nagels van het klittenband, het is van gesloten celschuim. Het zal eerder bij de rand lekken, dat het water er onderdoor trekt. Dit kan verergerd worden doordat de bekleding van het dekje water opneemt. Daarom zou waterafstodende spray wel kunnen helpen, op de buitenkant en ook op de buitenrand van de binnenkant.

Heb teruggemaild dat het water bij een hoosbui wel degelijk binnenkomt via de nagels van het klittenband en niet via de rand. De rand bij de zijkanten ligt lager en over de boord van de body, water loopt bij mijn weten nog steeds niet omhoog dus kan het aan de zijkant ook niet via de rand van het dekje binnenlekken. Daar is nog geen reactie op teruggekomen. Of de waterafstotende spray voldoende is, zal bij de eerstvolgende hoosbui wel vanzelf blijken, lijkt me. 

Ik rij intussen weer met de vertrouwde Perfect Moirées onder de Strada, het rijden met de Avocets Fasgrip ging wel ietsjes sneller, maar minder comfortabel. Na één keer woon/werkverkeer was ik het gebonk en getril al moe. Aangezien ik comfort nog steeds boven snelheid verkies, heb ik Jonathan A. maar blijgemaakt met de Avocets, voor hem kan het toch nooit snel genoeg ;-).


7 opmerkingen:

Anoniem zei

hehehehehe :-)

waarvoor dank :-)

simply red zei

Oei,

Die Avocets stonden wel erg mooi..
Denk volgende keer even aan mij ;-)

Groet,

Paul.

stradaatje zei

Tja Paul, een volgende keer zal er niet zijn, dat waren de enige Fasgrips die ik nog had en ze worden niet meer gemaakt.
Ik vind persoonlijk de Perfect Moirées mooier staan, omdat ze meer wielkast opvullen. En ze rijden stukken comfortabeler !

Robbedoes zei

Hoi,

Kan het niet zo zijn door een capillaire werking het water toch via de rand binnen komt ?

Gr
Rob

stradaatje zei

Nou moe, capillaire werking ? Dat heb ik ff moeten opzoeken !
Pfft, ik zou het niet weten. Het materiaal waar het dekje van is gemaakt is gesloten celschuim, ik weet niet of daar nog capillairen in aanwezig zijn.
Ik stel alleen vast dat als het begint te lekken binnenin, de klittenbanden volledig zijn doorweekt en daar het water uit lekt. Voor de rest blijft de binnenkant van het dekje droog. Als de waterwerende spray niet helpt, ga ik de nagels eens afplakken en kijken of dat voldoet. Als de klittenbanden daarna niet meer verzadigd raken, sal het grotendeels opgelost zijn, lijkt me ...

Robbedoes zei

Juist bij de klittenband sluitingen wordt de ruimte dus erg klein en nou.
Dat versterkt nu net de capillaire werking.
Waarschijnlijk loopt het water dan via de rand naar het klittenband en loopt dan je fiets in.
het zullen dan waarschijnlijk ook de klittenbanden zijn die halverwege het instap gat zitten.
En niet de sluitingen vooraan.

Water heeft een nare werking daar waar je het ziet lekken zit meestal niet het gat.
Heb maar eens lekkage in huis.
Daar zoek je je ook een breuk naar het lek.

Gr
Rob
Gr
Rob

stradaatje zei

Rob, het zou best kunnen, hetgeen jij beschrijft, water zoekt soms idd vreemde wegen om ergens te raken. Maar het is wel zo dat de voorste klittenband toen ook lekte. Ik kan me alleen niet meer herinneren of de achterste 2 dat ook deden. Die zaten toen niet vast (dat doe ik alleen als het heel hard waait) en daar zit ik ook niet echt onder. Het zal vast nog wel een keer hozen als ik onderweg ben, weet ik meteen waar ik allemaal op moet letten ;-)