zaterdag 9 september 2017

2e keer breuk alu plaatje ....

Eiglijk had ik beter moeten weten en niet moeten gaan fietsen vanmiddag, maar de hele dag binnen zitten omdat het buiten miezert, is ook niet aan mij besteed. Eerder deze week had ik voor de eerste keer lek gereden met de Stratus XP (na bijna 27000 km, dus mij hoor je niet klagen). Natuurlijk de achterband, een spijker door de band, dus dat was een heel geprul zo de eerste keer met de Rohloffnaaf in het achterwiel. 

Vandaag dan vanwege het weer met de Strada op pad. In Arendonk had ik al een aanrijding gehad met een loslopende Deense joekel (met gelukkig alleen een omgebogen spiegeltje als gevolg), toen ik een half uurtje later de grens overfietste tussen Lommel en Luyksgestel hoorde ik ineens een krak onder mij en zakte mijn zitje links meteen naar de bodem. Bleek dat het alu plaatje waarmee de zit aan de wielkast is bevestigd, opnieuw onderaan was afgebroken. Dat is al de tweede keer dat me dat overkomt, de vorige keer was ook al links. 


Zo scheef zittend kon ik niet naar huis fietsen, daar moest ik iets op verzinnen. Na de eerste keer had ik maandenlang reserve alu-plaatjes in mijn fietstas zitten, maar die zaten er natuurlijk nu niet meer in. Gelukkig bleek de combinatie van kettingpons + multitool op elkaar onder de linkerhoek van het zitje te blijven zitten zodat ik toch nog zonder verdere stukken thuis ben geraakt. Thuisgekomen maar meteen naar Dronten gebeld om een nieuw setje te bestellen. Morgen beide plaatjes maar vervangen, die houden het hopelijk weer een tijdje vol .....

4 opmerkingen:

Wim zei

Ik ken echt niemand die hier ook last van heeft.

Ik heb je een keer irl ontmoet en het kan niet door je gewicht komen ;-)

Misschien toch door het zitje. Je hebt toch een ander zitje gemonteerd?

Wilco Pompert zei

Mmmm, misschien toch maar eens afvallen? :-)

stradaatje zei

Ja, dat klopt, ik heb een gaaszit in de Strada. Ophanging vooraan is iets anders dan bij de standaard zit.

Kees van Malssen, oud-voorzitter NVHPV zei

Nou, ik heb die plaatjes ook al eens mogen vervangen hoor. Maar dan niet vanwege breuk, maar omdat op de lange duur (mijn Q heeft nu 132.000 km op de teller) de gaten steeds verder uitlubberen.