vrijdag 27 december 2013

Oliebollen 2013

De weersvoorspellingen zagen er niet al te best uit en leken nog uit te komen ook : rond midddernacht begon het harder te waaien en te regenen. Naar huis van het werk ging snel met de wind mee. Een klein anderhalf uurtje later dan  samen met Jan E. naar Turnhout, waar Johan G. en Peter J. aansloten, en zo via het Bels Lijntje naar Tilburg. Dat ging ook vlotjes, met de wind in de rug en zonder een spatje regen.

In totaal zouden er een 80-tal velonauten opdagen (om het met Toni, de organisator, z'n woorden te zeggen : "Ik heb 76 betalenden gehad"), zodat de groep in 2 werd opgesplitst. Een trage groep -waaronder ondergetekende, 50+ én nacht af, dan hoeft het allemaal niet zo snel :-p en een wat snellere, die een half uurtje later vertrok. Het bleef droog tot we richting pont reden, eenmaal op de dijken langs de Bergsche Maas reden we in de strakke (zij)wind en de regen. Dat zou zo blijven tot aan de stop in Heusden (deze maal zonder extra tussenstop voor een groepsfoto zoals 3 jaar geleden in de sneeuw). Na appelgebak en koffie/thee weer wat verder en na een klein uurtje bleef alleen de wind over, de regen was zo goed als opgehouden. Pas bij de terugkomst in Tilburg begon het weer te miezeren, en dat zou zo blijven tot we weer thuis waren. Bij vertrek in Tilburg had ik 12 velomobielen op sleeptouw. Bedoeling was dat ik die tot aan het begin van het Bels Lijntje zou brengen, maar de meesten zijn mij blijven volgen tot in Alphen. Daar zijn Jan E. en ik afgeslagen, de rest is het Bels Lijntje blijven volgen richting Turnhout. Ik was blij dat ik thuis was, want met de regen en wind op kop kon ik niet met bril fietsen en dat rijdt écht niet fijn. Waarschijnlijk was dit één van die vijf dagen op het jaar dat ik zou willen dat ik tóch een racekap had (en er daarom ook niet het geld aan wil geven).

Het was vermoeiend, maar leuk, ondanks het tegenvallende weer. De aangekondigde (?) Strada DF was niet aanwezig, dat viel sommigen kennelijk ook tegen, aan een paar opmerkingen te horen.
Ik heb zelf mijn camera maar voor 1 ding bovengehaald en dat was voor een houten velomobiel. Nog (steeds) niet volledig afgewerkt, maar al wel rijdend en naar mijn mening ook een mooi ontwerp, al was het maar omdat het eens geen Milan/Strada/Quest/Evo/WAW kloon is. Oordeel zelf maar : Deze Plymobile blijkt van Titus van der Brink te zijn en kennelijk rijdt deze al sinds 2010 ! Als ik zo z'n blog bekijk, is er de afgelopen jaren niet veel aan verdergewerkt, en het is maar de vraag of deze velomobiel ooit afgewerkt zal worden. Jammer ....

Update : de Plymobile blijkt inmiddels van eigenaar veranderd te zijn en is nu in het bezit van Joost E. uit Goirle. Dat is vlakbij, dus die kom ik mss nog wel een keertje tegen !

1 opmerking:

Anoniem zei

Kom maar eens langs, dan kun je zien dat deze fiets op het licht na volledig is. Er zijn inmiddels twee belangstellenden om ermee verder te gaan.
Joost