zondag 3 juli 2011

1e Ijsbollentocht

Gisteravond nog eens het grootste gedeelte van het traject voor de Ijsbollentocht nagereden, vanmorgen nog het gedeelte tussen Turnhout en Arendonk en daarna thuis nog vlug een boterham en weer terug naar Arendonk. Ik was ruim op tijd maar niet de eerste. Toen we omstreeks 13.20u vertrokken, bestond het groepje uit enkele Limburgse Liggers en enkele Gentse Liggers, met mij erbij waren we met 13. Van onze Noorderburen was niemand afgezakt naar Arendonk, mogelijks zit de vakantie en het late tijdstip van Cycle Vision daar voor iets tussen.

We waren nog geen km van het vertrekpunt toen Peter een lekke achterband had met zijn Milan en liet weten dat wij maar verder moesten rijden. Zo werkt het echter niet met een toertocht, maar toen even later ook zijn vriendin kwam aanrijden met de mededeling dat Peter zelf z'n band zou plakken en daarna terug naar Hemiksem zou rijden, zijn we toch maar met z'n 12-en verdergereden. Binnendoor over zoveel mogelijk autoluwe wegen, maar af en toe was het onvermijdbaar om drukke banen over te steken, wat verder zonder veel problemen verliep.

Eenmaal in Tielen werd er gestopt bij de Ijssloeber, waar de meesten zich opnieuw tegoed deden aan ambachtelijk hoeve-ijs. Na deze onderbreking ging het via Gierle en Vosselaar richting Turnhout, waar we het jaagpad zijn opgegaan en zo terug naar het vertrekpunt reden. Enkele km's voor de startplaats hebben we nog 1 keer moeten stoppen voor een lekke voorband, maar voor de rest heeft niemand nog pech gehad.

Bij onze aankomst bij de Ijshoren stond er iets meer dan 70 km op de teller en waren we weer iets bruiner van de zon. De meesten lieten zich het ijs alweer smaken (je moet tenslotte toch kunnen vergelijken op een ijsbollentocht, nietwaar ?) en na nog wat gezellig te hebben nagepraat op het terras, is ieder weer huiswaarts gekeerd.

Geslaagde tocht ? Vast wel, al had ik eerlijk gezegd op iets meer deelnemers gehoopt. Maar wie weet, misschien volgend jaar ...

1 opmerking:

Unknown zei

Deze tocht had zeker ook meer deelnemers verdiend, want het was een prachtige tocht waarbij je eindeloos kon genieten van het landschap en niet te vergeten het ijs!