maandag 27 juni 2011

Cyclevision 2011

Helaas was het wegens tijdgebrek niet mogelijk om met de fiets op -en neer te rijden naar CycleVision, dus dit jaar maar met de auto. Omdat het aangekondigde weer niet zo schitterend was en vrouwlief niet te overtuigen was om te gaan kamperen, hadden we een hotelletje geboekt in Nijkerk.
Zaterdag dan richting Biddinghuizen gereden, waar we na enig zoeken uiteindelijk alsnog Flevonice vonden. Het regende de hele dag en dat geeft meteen een heel ander beeld voor een buitenactiviteit zoals Cycle Vision. Maar wat een schitterende lokatie ! Mogelijk denken wedstrijdrijders er anders over, maar persoonlijk vind ik dit de beste lokatie van al de CV's die ik al heb bijgewoond. 

De standhouders stonden bij elkaar gedrumd onder het afdak rondom het centrale gebouw, wat een gezellige drukte gaf. Wel heb ik de indruk dat er elk jaar minder en minder fabrikanten opdagen. Jammer genoeg was Raptobike er niet, (die had op het laatste moment afgemeld), want ik had graag de Raptotrike in het echt gezien. Dat zal voor een andere keer worden. 

Zondag was het weer stukken beter, al werden we bij aankomst met slecht nieuws verwelkomd : Christophe was in de voormiddag met zijn WAW gecrasht tijdens de race. Gelukkig had hijzelf niks op een paar schrammetjes na en blijkt de WAW nog opgeknapt te kunnen worden. Verder ook nog een paar bekenden tegen het lijf gelopen, zodat wat bijgekletst kon worden. 

Na de start van de 3-uurs race zijn we terug naar huis vertrokken, want het begon teveel te kriebelen : prachtig weer, overal ligfietsen en zelf geen fiets bij hebben, grrr ! Eenmaal thuis maar meteen op de fiets gesprongen voor een paar uur ;-) !

Enkele fotoos vind je hier

5 opmerkingen:

QXS009 zei

Het was inderdaad jammer dat Raptobike afgemeld had, maar voor de nuance: het was door ziekte van Arnold's vrouw, die ook een belangrijke taak in het geheel heeft, niet mogelijk om een stand te beman/vrouwen. Bovendien wilde Arnold begrijpelijkerwijs zo veel mogelijk bij haar zijn. Dat gaat dan even voor een beurs.
Groeten, Marloes (Mango54) Dries

stradaatje zei

Tuurlijk gaat dat voor !
Ik had op CV ook vernomen dat het vanwege een "familie-aangelegenheid" was dat ze afgemeld hadden.
Kwa standhouders was ik eiglijk alleen maar geïnteresseerd in Jouta (viel eerlijk gezegd een beetje tegen) en Raptobike, vandaar dat ik het aanhaalde ....

Corn-Dolly zei

De Raptotrike is een geweldig ding. Je stapt er zo op en fietst er mee weg. De wendbaarheid is werkelijk enorm.
Je kan er bijna stilstaand een rondje mee fietsen met en diameter van 2 meter.
Er fietste nog een variant rond op de CV. Een Munzo met een zelfde soort dubbel achterwiel. Bijna een kopie. Deze is in bezit bij een Engels stel. Nick Marchall heeft er mee geraced.

Brecht Fietser.be zei

"Bijna een kopie."
Ouch. Pijnlijk.
FastFWD (oa. Munzo) had al veel eerder een kanteltrike met torderende voorwielaandrijving.
GrzBr!

stradaatje zei

Bram Smit was er idd eerder met het concept, maar die heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de Raptotrike.

Het meest interessant vind ik dat je van een standaard Lowracer een trike kunt maken zonder dat je een ander frame nodig hebt. Eens benieuwd wanneer het concept op punt zal staan ....